Siemeniä siemeniä!



Helmikuussa päivät pitenevät ja somen erilaiset puutarhasivustot täyttyvät kylvökeskusteluista ja -kuvista. Tänä vuonna omat kylvöt odottelevat vielä - hiihtolomareissu ja pienet taimenet ovat olleet vähän huono yhdistelmä aiempien kokemusten perusteella. Mutta nyt tyhjesin siemenpussit ja keräsin ne samaan laatikkoon, ne jopa mahtuivat valittuun lootaan! Mukana eivät toki vielä ole lomalla tilatut siemenet, sekin on toinen perinne: hiihtolomalla Rukan maisemia katsellessa kertakaikkiaan kuuluu tilata siemeniä! Vaikka niillä leveysasteilla kevät on kyllä vielä kaukana!

Oma tilaukseni lähti tänä vuonna Impectalle, mutta myös Exotic gardenin, Hyötykasviyhdistyksen ja Korpikangas siemenen luetteloita olen lukenut. Heti ehtiessäni suuntana on Alku ja juuri -puoti, joka on sopivasti melkein työmatkani varrella! 

Mutta mitä sitten kasvamaan tänä vuonna laitetaan? Perheen juniorin mukaan äiti ei kasvata mitään hyvää, joten tämä epäkohta on syytä yrittää korjata. Porkkanat kuulemma maistuisivat lapselle, joten niitä siis! Porkkanoissa en aiemmin ole oikein onnistunut, mutta ehkäpä tänä vuonna on parempi tuuri ja juniori saa jotain hyvääkin syötävää? 

Lehtikaalit viljelmäni ovat olleet tuottoisia, mutta sen sijaan kyssäkaalissa en onnistunut. Nyt uusi yritys? Löysin myös kukkakaalin siemeniä, ne jäivät viime vuonna kylvämättä. Samoin herne- ja härkäpapusato jäi viime vuonna vaatimattomaksi. 

Sen sijaan salaattia meillä syötiin omasta maasta lähes puolen vuoden, alkuun toki enemmän erilaisia suolaheiniä, jotka nousevat maasta jo varhain mutta sitten myöhemmin myös paljon muuta. Loppukautta kohden sato oli jo hieman puutunutta, mutta kuitenkin maukasta!

Kommentit

Suositut tekstit