Talviunelmointia

Puutarha nukkuu hangen alla, mutta puutarhuria jo kutkuttaa. Talvikylvö Sara Bäckmon tapaan houkuttelisi, kevään työlista on laadittuna ja siemenkatalogien selailu mieluisinta iltalukemista.

Haaveissa on kasvihuone, ehkäpä tunneliversio tähän tapaan, uusi perunamaa ja lämpöpenkki. Ehkäpä tänä vuonna sipulit eivät mätäne, perunarutto ei iske tomaatteihin ja Halloween-kurpitsat eivät jää kylvämättä. Tai ainakin salaattisato onnistuu, viime vuonna söimme vihreätä omasta maasta toukokuusta marraskuulle ja salaattia ei ostettu kuukausiin! Ruotsissa suurempaa suosiota saanut omavaraisuuteen pyrkiminen houkuttelee tätäkin kotipuutarhuria, joskin saavutukset ovat vielä vaatimattomia. Mutta maistuva alku se on salaatissakin.

Koska hyötypuutarhurointi ei ainakaan blogien perusteella vaikuta olevan suuressa suosiossa Suomessa kerään tähän blogiin merkintöjä hyötytarhurin puuutarha-arjesta, muistiin itselle ja ehkäpä myös hyödyksi satunnaiselle ohikulkijalle. Kenpä tietää, että naapurimaan into leviää meillekin? Toista kotimaista taitaville suosittelen kuuntelulistalle iki-ihania Två odlare emellan -podcasteja!




Kommentit

Suositut tekstit